Haber

Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya ile Fildişi Sahili karşı karşıya geliyor

Nijerya ile Fildişi Sahili yarın Afrika Uluslar Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.

Bu yıl Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen 34. yıl. İlk kez düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyon olacağı kesin. Turnuvanın finalinde ev sahibi Fildişi Sahili ile Nijerya, yarın saat 23.00’te Alassane Ouattara Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

En çok final oynayan ülkelerden biri olan Nijerya, 8. kez final heyecanını yaşayacak. Yeşil-beyazlılar 1980, 1994 ve 2013 yıllarında kupayı müzesine götürürken; Turuncu-yeşilli takım, 1992 ve 2015 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşadı.

10. tarih

Afrika kıtasının iki önemli ülkesi resmi maçlarda 10. kez karşı karşıya gelecek. Afrika Uluslar Kupası ve Dünya Kupası elemelerinde 9 kez gerçekleştirilen müsabakayı Nijerya 5 kez kazanırken, Fildişi Sahili ise 3 karşılaşmadan galip ayrıldı. 1 maç beraberlikle sonuçlandı. Afrika Uluslar Kupası A Grubu’nda iki takım, 18 Ocak’ta karşı karşıya geldi ve Nijerya, William Troost-Ekong’un attığı golle 1-0 kazandı.

İki takımın finale giden yolu

Nijerya, son 16 turunda Kamerun’u 2-0, çeyrek finalde ise Angola’yı 1-0 mağlup ederek kupanın A Grubu’nda 2 galibiyet ve 1 beraberliğin ardından 7 puanla ikinci sırada yer aldı. Yarı finalde Jose Peseiro’nun öğrencileri, 1-1 sona eren maçta Güney Afrika’yı penaltı atışlarıyla eleyerek finale yükseldi. A Grubu’nda ev sahibi Fildişi Sahili, 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 3 puan topladı. Grubu 3. sırada tamamlayan Fildişi Sahili, son 16 turunda penaltı atışları sonunda Senegal’i elemeyi başardı. en iyi üçüncülük kotasına sahip grup. Fildişi Sahili çeyrek finalde Mali’yi 2-1, yarı finalde ise Demokratik Kongo’yu 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Finalde tanıdık yüzler

Süper Lig’den turnuvaya katılan Afrikalı futbolculardan 6’sı ülkeleriyle finale çıkmayı başardı. Fildişi Sahili ile finale çıkan oyuncular ise Fildişi Sahili’nden F.Bahçe’den Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor’dan Paul onuachu, Kasımpaşa’dan Kenneth Omeruo, Nijerya Milli Takımı’ndan Sivasspor’dan Ahmed Musa, Trabzonspor’dan Nicolas Pepe ve Gaziantep FK’dan Max Gradel oldu. .

Galatasaray’ın transfer döneminde Nottingham Forest’tan transfer ettiği Serge Aurier de final için yarışacak isimler arasında yer alıyor. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu