Haber

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, “Su ücreti tarifesini yüzde 50 düşürerek vatandaşlarımızın su faturalarını yarı yarıya azaltacağız.” söz konusu.

Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Buca Atlı Spor Kulübü Tesisleri’nde, Sivas Cesur Dernekler Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Adaylığının açıklanmasının ardından şehrin her köşesini sokak sokak dolaşarak hemşerileriyle bir araya geldiğini belirten Dağ, seçildiği takdirde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dağ, şehrin altyapısını sıfırdan yenileyeceklerini, alternatif yollar ve yeni metro hatlarıyla ulaşım ağını güçlendireceklerini, sağlam ve güvenli evler inşa edeceklerini, sosyal belediyeciliği ihmal etmeyeceklerini belirtti.

Dağ, İzmir’in Türkiye’nin en değerli suyunu kullanan şehri olduğuna işaret ederek, “Bu durumdan çok rahatsız olduğumuzu belirtmek isterim. İzmir sevdalıları olarak en temel ihtiyaç olan suyu vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. En pahalı fiyat tarifesiyle İzmir gerçekten bu şehre yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biridir.” ” dedi.

Belediye başkanı seçildiğinde ilk iş olarak su tarifesinde yüzde 50 indirim yapacaklarını belirten Dağ, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin en değerli suyu, 0-10 metreküp için 22,09 lira su bedeli ve 11,04 lira atık su bedeli olmak üzere toplam 33,13 lira ile vatandaşlarımıza sunuluyor. Doğal olarak bu rakam 11-20 metreküp için 42,37 liraya düşüyor ve 21 metreküp 21 lira. Metreküp ve üzeri 79.33 liraya ulaşıyor. Buradan siz değerli hemşerilerimize seslenmek istiyorum, moralli olsunlar. İnşallah göreve geldiğimizde ilk yapacağımız iş; En büyük ve en temel ihtiyaç olan su tarifesini yüzde 50 oranında düşürmek ve vatandaşlarımızın su faturalarını yarı yarıya azaltmak.Ne yapacağız “Su tarifesindeki indirim bütçeye nefes aldıracak” vatandaşlarımız. Yaşadığımız çağa aykırı olan su kesintilerine sadece tarife indirimleriyle değil, altyapı çalışmalarımız ve yenilikçi su politikalarının uygulanmasıyla da son vereceğiz.”

Toplu ulaşımda 90 dakika uygulamasını bir süre önce hayata geçireceklerini duyurduklarını hatırlatan Dağ, “Toplu ulaşımda vatandaşlarımız 90 dakika içinde ikinci ve üçüncü biniş ücretini ödemeyecek.” söz konusu.

Dağ, İzmir’e yönelik vizyon projelerini 13 Şubat’ta genel bir tanıtımla kamuoyunun bilgisine sunacaklarını kaydetti.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ’ın yanında olduklarını ve birlikte çok çalışacaklarını söyledi.

Millet İttifakı Buca Belediye Başkanı adayı Adnan Öztekin, Buca ve İzmir’in sorunlarını bildiklerini, çözüm önerilerinin hazır olduğunu ve önümüzdeki günlerde bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Sivas Cesur Dernekler Federasyonu Lideri Zülfikar Kaya da belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

habertalas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu