Yaşam

Araştırma: Uykusuzluk felce neden olabilir

Medpage Today’in haberine göre 2002’den 2020’ye kadar Neurology bilimsel dergisinde yayınlanan araştırma kapsamında, felçdeneyimsiz kişiler gözlemlendi.

Yaş ortalaması 61 olan çalışma grubundaki kişilerin yüzde 57’si. kadınlaroluşturuldu.

Michigan Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan Sağlık ve Emeklilik Çalışmasının (HRS) verilerini kullanan Dr. Wendemi Sawadogo ve grubu, uykusuzluk semptomlarını inme riskiyle ilişkilendirdi.

Virginia Commonwealth Üniversitesi’nden Sawadogo’nun bulguları ‘daha az şiddetli’ ve ‘ciddi’ uykusuzluk şikayetiUykusuzluk sorunu olmayan bireylerde yaklaşık 10 yıl sonra felç geçirme riskinin, uykusuzluk sorunu olmayanlara göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Sawadogo, şiddetli uykusuzluk çeken kişiler için de önerilir. diyabet, hipertansiyon, kalp rahatsızlıklarıVe depresyonHastalığın ortaya çıkmasının felç riskini daha da artırdığına dikkat çekti.

Uyku kalitesini artırmaya yardımcı olacak terapiler var

Öte yandan bu sorunu yaşayan 50 yaş altı kişilerde inme riskinin, uykusuzluk sorunu olmayan 50 yaş üstü kişilere göre daha yüksek olduğu belirlendi.

siyah, uyku kalitesiİyileşmeye yardımcı olacak pek çok terapi olduğunu hatırlatarak, ilerleyen dönemlerde felç riskini azaltmak için erken teşhis ve tedavinin değerini vurguladı.

Uykusuzluk çekenlerin bunu bir hastalık olarak görmediklerinin altını çizen Sawadogo, uykusuzluk konusunda farkındalık yaratmanın değerli olduğuna işaret etti.

haber-saimbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu