Sağlık

Bu ikili, sabaha %100 şarjla başlamanızı sağlayacak! Cevizli yoğurt karışımı…

Sabah kahvaltınızı değiştirmek istiyorsanız bu ikili tam size göre. Yoğurt ve ceviz karışımını güne başlamadan önce tüketebileceğiniz gibi gün içinde de tüketebilirsiniz.

Üstelik düzenli olarak tükettiğinizde gücünüzün arttığını, hatta beyin fonksiyonlarınızın güçlendiğini hissedeceksiniz. Peki güne cevizli yoğurt karışımıyla başlamanın faydaları nelerdir? Kilo vermenizi sağlar mı?

YOĞURT VE CEVİZ KARIŞIMININ FAYDALARI

Yoğurt ve ceviz vücudumuza pek çok fayda sağlayan iki sağlıklı besindir. Ancak bu ikili karışım, tüm bu faydaları bir araya getirerek bir dizi olumlu etki sunar. Cevizli yoğurdun bilinen faydaları arasında mideyi sakinleştirmesi ve başta hafıza olmak üzere zihinsel fonksiyonları güçlendirmesi yer alıyor.

Yoğurt fosfor açısından zengin bir besindir ve hücresel güç üretiminde kritik bir rol oynar. Öte yandan ceviz, vücudun enerji depolamasına yardımcı olan yüksek miktarda protein ve yağ içerir. Dolayısıyla bu güçlü ikili vücuda güç vererek yorgunluk, halsizlik gibi sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Ayrıca yoğurt ve ceviz karışımı lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığına da destek oluyor. Bu karışım aynı zamanda tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne de yardımcı olabilir. Bu sağlıklı karışımın tüm bu faydalarından yararlanmak için güne bir kase yoğurdun içerisine 3-4 adet ceviz ekleyerek başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu