Haber

Ciaran fırtınası Avrupa’yı vurdu: 10 ölü

Avrupa’da etkili olan Ciaran Fırtınası nedeniyle birçok ülkede can kaybı yaşandı.

İtalya’da fırtınanın etkisiyle Toskana başta olmak üzere farklı bölgelerde cadde ve caddeler sular altında kalırken, park halindeki araçlar da sel sularında mahsur kaldı. Tren seferleri durduruldu ve ulaşımda aksamalar yaşandı. Pisa ve Mugello şehirlerindeki hastaneler sular altında kaldı.

Prato kentinde evlerinin sular altında kalması sonucu 85 yaşında bir erkek ve 84 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. Livorno şehrinde sel nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Toskana’da 3, Veneto’da 1 kişi kayboldu. Bölge valisi Eugenio Giani, rüzgar hızının saatte 140 kilometreye ulaşması nedeniyle acil durum ilan etti. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, kentte “durumun kritik” olduğunu duyurdu. Yetkililer fırtınanın İtalya’nın güneyine doğru ilerlediğini belirterek tedbir çağrısında bulundu.

Dün Ciaran Fırtınasının etkili olduğu İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya’da da ölümler yaşandı. Belçika’nın Gent kentinde ağaçların devrilmesi sonucu 5 yaşında bir çocuk ve 64 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. Liman kenti Le Havre’de balkonundan düşen bir kamyon şoförü ve bir adam, Fransa’nın kuzeyindeki Aisne bölgesinde ağacın devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Hollanda’nın Venray Belediyesi’nde bir kişi, İspanya’nın başkenti Madrid’in merkezinde bir kişi, Almanya’da ise bir kişi hayatını kaybetti.

haberasarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu