Haber

Deprem bölgesinde çalışan kamu çalışanlarına tazminat ödenecek

Depremden etkilenen yerlerdeki kamu çalışanlarına tazminat ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Antep ve Urfa illeri, Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, il merkezi Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri İş Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ve Kamu kurum ve kuruluşlarında Yükseköğretim İş Kanunu. Geçici işçi statüsünde çalıştırılan personele, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve diğer mevzuata göre sözleşmeli olarak çalıştırılan personele ve bu kapsamda istihdam edilen diğer personele 2 Şubat’tan itibaren 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ödenecek. İlgili mevzuat ile.

GEÇİCİ GÖREVLE GİDENLER DE FAYDALANACAK

Söz konusu tazminat, karar kapsamındaki yerlere depremle ilgili görev yapmak amacıyla geçici olarak görevlendirilenlere de verilecek.

Eşlerden her biri tazminattan farklı yararlanıyorsa bu miktarın yüzde 75’i her eşe ödenecek.

Tazminat, fiilen yattığı süre oranında ay sonunda ödenecek ve damga vergisi dışında herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacaktır.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ DE ÖDENECEK

Ayrıca, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, anılan yerlerde deprem nedeniyle fiilen fazla çalıştırılan Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanlar için bir süreliğine, 6 Şubat tarihinden itibaren yılda 90 saati geçmemek üzere 6 aylık. Fazla mesai ücreti olarak Yönetim Bütçe Kanununda belirtilen fazla mesai ücretinin 2 katı ödenir.

Fazla çalışma ücreti ile geçici olarak çalışan işçiye ödenecek tazminat, Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun AFAD’a ilişkin ilgili maddesi çerçevesinde ve ilgili valiliklerce açılacak özel hesaptan karşılanacak. (HABER MERKEZİ)

habergolbasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu