Ekonomi

Devletin desteğiyle atıl kalan arazi tarıma kazandırıldı Şırnaklı çiftçinin yüzü mercimekle doldu.

Devletin desteğiyle kullanılmayan araziler tarıma kazandırıldı.

Şırnak çiftçisinin yüzü mercimekle güldü

ŞİRNAK – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarım Arazilerinin Kullandırılması Projesi (TAKEP)’ kapsamında Şırnak merkez ile Cizre, İdil ilçelerinde 270 çiftçiye ait 5 bin dönüm atıl arazi tespit edildi. ve Silopi. Bu alanda yüzde 75 hibe ile çiftçilere dağıtılan 70 ton sertifikalı mercimek tohumu toprakla buluşturularak hasat dönemi başladı.

Şırnak’ta atıl durumdaki 5 bin dönüm arazi mercimek üretimiyle tarıma kazandırıldı. Yüzde 75 hibe takviyesi ile çiftçilere dağıtılan 70 ton sertifikalı mercimek tohumu, tarıma kazandırılmak istenen bu alanlarda toprakla buluşturuldu. Çiftçilerin büyük emeklerle ürettiği mercimeklerde hasat dönemi başladı.

Atıl arazi devlet desteğiyle şenlendi

Kumçatı’da çiftçilerden Mehmet Demir, kullanılmayan 33 dönüm arazisine devletten yüzde 75 hibe ile 250 kilo sertifikalı mercimek tohumu ektiğini ve büyük verim elde ettiğini söyledi.

Lokman Ar isimli çiftçi, devletin çiftçilere her türlü yardımı ve kolaylığı sağladığını belirterek, “Aynı zamanda duymadığımız desteği de veriyorlar. 20 dönüm atıl arazim vardı, ekemedim. Onların desteğiyle diktim. Valiliğimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bize çok destek oluyor. Gübre ve mazot desteği veriyorlar. Allah devletimizden ve yetkililerden razı olsun” dedi.

Çiftçi Lokman Baygın, “Bölgede patosçuluk yapıyorum. 15 yıldır patosçuluk yapıyorum.

haberakcakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu