Teknoloji

Dünyanın en büyük uçağından yeni bir rekor daha

Dünyanın en büyük uçağı, 117 metrelik kanat açıklığının uzak mesafelere uçmasına engel olmadığını kanıtlamak için gökyüzüne yükseldi ve 6 saat uçarak yeni bir rekor kırdı.

Stratolaunch’ın hipersonik uçaklar için test platformu ve şu anda dünyanın en büyük uçağı Kaya, Kaliforniya’nın Mojave Çölü üzerinde altı saatlik bir uçuşu tamamladı ve havaalanına indi.

Altı motorla çalışan ve temelde bir kanada bağlı iki ticari uçak boyutunda olan Roc, Stratolaunch’ın teknolojisi olan Talon hipersonik aracı için bir test platformudur. Talon’un yeni nesil hipersonik uçak ve füzelerin tasarımında kullanılacağı söyleniyor.

Bu son uçuş, Roc’un dokuzuncu uçuşuydu ve Ekim 2022’den bu yana ilk uçuşuydu.

CEO ve Lider zachary krevorSpace.com’a yapılan açıklamada, ” Serbest bırakma koşullarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, riskleri azaltmak için veriler sağlayacak ve Talon-A’nın gelecekteki testler sırasında saf ve aslına uygun biçimde serbest bırakılmasını sağlayacaktır.dedi ve ekledi: Bu yıl bizi bekleyenler için heyecanlıyız.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde trajik bir şekilde tahrip olan Antonov-225 “Mriya”, teknik olarak şimdiye kadar yapılmış en büyük uçaktı ( ağırlık ve gövde uzunluğu dahil olmak üzere uçağın genel boyutları dikkate alınarak Adını Ortadoğu mitolojisindeki efsanevi yırtıcı kuştan alan Roc, kanat genişliği söz konusu olduğunda rakiplerini kesinlikle alt ediyor. Roc’un kanat açıklığı 117 metredir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu