Haber

İYİ Parti il ​​teşkilatlarında öğrenci andı okundu

ANKARA – GÜZEL Partisi 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. İYİ Parti örgütlerinin topluca öğrenci andı okumasıyla başlayan açıklamada, Kemalizm, laiklik, çağdaşlık ve bilimin ışığında yeni nesiller yetiştirme amaç ve hedefinin hızla uzaklaştığı belirtildi.

Cumhuriyetin temel özelliklerinden birinin eğitim ve öğretim birliği olduğu belirtilen açıklamada şunun bilinmesi gerekir ki; Vakıf, cemaat, dernek, grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı dışında bir takım faaliyetlerin yürütülmesi ülkemizdeki eğitim-öğretim sürecini olumsuz etkilemektedir. “Bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredat ve programa uydukları bilinmiyor ve bu durum oldukça tehlikeli.”

‘EĞİTİM SİSTEMİ BİREYSEL DEĞİL, SEÇMENİN EĞİTİMİ ÜZERİNE KURULUR’

Açıklamada, modern ve çağdaş eğitimin yanı sıra eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasının da UYGUN Partisi’nin öncelikli talebi olduğu kaydedilerek, “Bu talebimizi her fırsatta, her türlü kanalı kullanarak yorulmadan haykırıyoruz. Çünkü ülkemizin temel sorunu bu. “Maalesef bugün içinde bulunduğumuz eğitim sistemi birey yetiştirmeye değil, seçmen yetiştirmeye dayalı.”

Müfredat düzenlemelerinin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılarak yapıldığı belirtilen açıklamada, bu uzaklaşmanın Türk eğitim sisteminde bilinçli bir yozlaşmaya yol açtığı vurgulandı.

‘Yeminimizin yasaklanması, milli eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biridir’

Öğrenci yemininin kaldırılmasına da değinilen açıklamada, “Andımızın yargı kararına rağmen keyfi olarak yasaklanması bile milli eğitim ideallerimize en ağır darbelerden biri olmuştur.” Bizim çocuklar; “Ne mutlu Türk’üm diyene” çığlığından rahatsız olanların asıl amacının, kimliksiz zihniyete sahip, başkalarına kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu açıkça anlaşılmıştır.”

‘EĞİTİMDE TEMEL FELSEFESİ NİTELİKLİ GENÇLER YETİŞTİRMEK OLMALIDIR’

Eğitimde temel ideolojinin nitelikli eğitimin önünü açmak, fırsat eşitliğini sağlamak, devlet garantili parasız eğitime geçiş için çalışmak ve nitelikli gençler yetiştirmek olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelerle devam edildi: ” Türk eğitim sisteminde; Atatürk ilke ve inkılâpları esas alınmalı, milli ve manevi hassasiyetler korunup kollanmalı, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine uygun politikalar üretilmelidir. Devlet kontrolü altında olsun, düşük gelirli ve sabit gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz erişim sağlaması prensip olmalıdır.”

Eğitim giderlerinin artan yüküne de dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Ailelere yük olan ağır kırtasiye giderlerinin devletimiz tarafından karşılanması, okul ve okul sayısının yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar. Dersliklerin ve sınıf mevcutlarının aşırı kalabalıklaşmasının çözülmesi gerekiyor.”

‘ÜCRETSİZ YEMEK SÖZÜNÜZÜ YERİNE GETİRİN’

Öğretmen açığının, atamasız öğretmenlerin ders başına çalıştırılarak telafi edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi: “Türkiye’de ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin yüzde 40’ının öğretmensiz olduğunu biliyoruz. 8’inci sınıf öğrencilerinin ise yüzde 46’sı aç okula gidiyor ve tam 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında. Bu nedenle İYİ Parti olarak okullardaki çocuklarımız için beslenme projesi geliştirdik. Şimdi de sesleniyoruz. Buradan hükümete, seçim döneminde bizi aldatarak verdiğiniz bedava yemek sözünü yerine getirin.” (DUVAR)

haber-yazihan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu