Haber

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yargıtay Kararına Tepki Verdi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Yargıtay Tutuklu Türk Personel Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın kararıyla ilgili olarak; “Devlet kurumlarının yetkilerini aşacak ve yargı sistemini daha da kaotik hale getirecek uygulama ve kararlardan uzak durması gerekirken, yaşanan son gelişme toplumda zaten çok zayıf olan yargıya olan güven duygusunu yok edecektir. Anayasayı ve anayasal düzeni koruyarak, yargı bağımsızlığını savunan toplumun tüm kesimlerini bu yanlışa son vermeye çağırıyoruz.” Sizleri buna karşı çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“Yargının siyasallaştığı, iktidar elinde özgür basın üzerinde baskı ve tehdit unsuru haline geldiği bu dönemde ne yazık ki sıkıntılarımızı daha da artıracak gelişmeler yaşıyoruz. Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik tutumu, sadece yargıya ilişkin değil, ülkenin Anayasal düzenine ilişkin kaygıyı da yansıtıyor.” Anayasa’ya ve Anayasal sisteme darbe olarak değerlendirilen bu kararın acilen gözden geçirilmesinde fayda var. Devlet kurumlarının yetkilerini aşacak ve yargı sistemini daha da kaotik hale getirecek uygulama ve kararlardan uzak durması gerekirken, son gelişme toplumda zaten oldukça zayıf olan yargıya olan inanç duygusunu daha da artırdı. “İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Anayasayı ve Anayasa düzenini savunma misyonumuza bağlıyız ve yargı bağımsızlığını savunan her kesimi bu yanlışa karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

develiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu