Haber

Karşıyaka Belediyesi, Yeşil Geleceğe İkiz Geçiş Ortaklık Projesi ile İklim Krizlerine Dayanıklı Şehirler Hedefliyor

Karşıyaka Belediyesi, “Yeşil Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık” projesiyle şehirleri iklim krizine dayanıklı hale getirmeyi hedefliyor. Karşıyaka Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen projeye Polonya’dan Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı iş ortaklığı sağlıyor.

Küresel iklim krizinin etkilerine karşı çalışmalar yapan Karşıyaka Belediyesi, öncü projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye ile AB arasında Kentsel Eşleştirme-II Programı kapsamında geliştirilen “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş için Ortaklık” projesi, Polonya’dan Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı iş birliğinde hayata geçirildi. Projenin açılış toplantısı Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İş ortaklarının bir araya geldiği toplantıda Karşıyaka Belediyesi, projenin hedeflerini açıkladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Saadet Çağlın, “Yeşil bir geleceğe geçiş yapmaya çalışıyoruz. İklim krizinin olumsuzluklarını hissetmeye başladığımız şu günlerde, Gelecek nesillerimizin sağlıklı günlerinin sürdürülebilirliği için kurum ve vatandaş olarak sorumluluklarımız var Faaliyet ve yetki alanlarımız içerisinde yapabileceğimiz sayısız şey var Hareket var Karşıyaka Belediyesi ve Gdynia Belediyesi sürdürülebilir güce sahip ve sürdürülebilir güce sahip iki yerel belediyedir. iklim krizi planları yapıyor ve hedeflerine ulaşmak için bu planları aktif olarak kullanıyor. Sera gazlarının azaltılması ve iklim krizine dayanıklı bir şehir haline getirilmesine yönelik projeler yürütüyorlar, kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve halkı bu çalışmaya dahil etmeyi amaçlıyorlar. “Uygulamalar var, “dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİNİ ANLADIK”

Pandemi döneminde sosyal hayattaki değişimi hatırlatan Çağlın, “İki yıllık pandemi döneminde belediye hizmetlerinde dijitalleşmenin değerini anlayarak bilgi süreç altyapımızı geliştirmeyi öncelik olarak gördük. Bilginin gelişimini uyumlu hale getirerek. Teknolojiyle birlikte dijital dönüşümü ve gezegenimizin geleceği için yeşil dönüşümü ikiz dönüşümler olarak adlandırıyoruz. Sonuçlar elde edildi ve uygundur.” Uygulama örneklerinin şehirler arası paylaşımına büyük önem veriyoruz. Bugün açılış toplantısını gerçekleştirdiğimiz projemiz 1 Kasım 2023 tarihinde başladı. Türk ortağımız Ege Orman Vakfı ve Polonyalı ortağımız Gdynia ile gerçekleştirdiğimiz online ve yüz yüze görüşmeler sonucunda Belediye olarak gördük ki Ege Orman Vakfı’nın katılımıyla iki belediyenin birbirini geliştirecek projeleri var. “Bu projeyi bizimle birlikte yürüten ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm şehirlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN ULUSLARARASI ORTAKLIK

Proje, küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında Polonya’nın Gdynia kenti ve Ege Orman Vakfı ile birlikte iklim temelli dijital kapasite artırımına yönelik bir çalışmayı içeriyor. Proje 1 Kasım 2023 tarihinde başlayıp 31 Ekim 2024 tarihinde sona ermektedir. Proje kapsamında iki şehirde birlikte veya eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek çalışma ve uygulamalarla; İklim değişikliğine ilişkin yerel planların hazırlanması, izlenmesi, karşılıklı adaptasyonunun sağlanması ve teknik bilgilerin aktarılmasına yönelik dijital araçların geliştirilmesi amaçlanıyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumların iklim değişikliğine ve çevreye uyum konusunda dönüşümünü destekleyecek iyi uygulamaların paylaşımına olanak sağlayacak bütünsel bir modelin altyapısının oluşturulması amaçlanıyor.

mamakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu