Haber

Teksas Başsavcısı Ken Paxton hakkında görevden alma kararı

Teksas Temsilciler Meclisi’ndeki YENİ ABD milletvekilleri, rüşvet, soruşturmalara müdahale ve kamu güvenini kötüye kullanmakla suçlanan Teksas Başsavcısı Ken Paxton’ı görevden almak için oy kullandı.

Teksas Temsilciler Meclisi milletvekilleri, eyaletin baş adalet görevlisi Paxton’ın rüşvet, soruşturmalara müdahale ve kamu güvenini kötüye kullanma da dahil olmak üzere 20 suçlamayla karşı karşıya kalması için görevden alınmasını emretti.

Karar, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu parlamentodan 121 “evet” oya karşılık 23 “hayır” oyu alarak geçti.

Eyalet yasalarına göre Paxton, eyalet senatosunun kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili nihai kararı kesinleşene kadar görevinden uzaklaştırıldı.

Paxton’ın görevden alınması eyalet senatosundaki milletvekillerinin üçte ikisinin onayını gerektiriyor.

Paxton’ın karara tepkisi

Paxton, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “hukuksuz ve etik dışı ve son derece adaletsiz” olarak nitelendirdiği karara tepki gösterdi.

Paxton, kararın “siyasi amaçlı” olduğunu savunarak Texas Meclis Başkanı Dade Phelan’ı suçladı.

“Sınırlarımızı güçlendirecek, seçimlerimizi koruyacak veya Çin Komünist Partisinin Teksas topraklarını satın almasını engelleyecek kritik yasalar çıkarmak yerine, yasama oturumunun son günlerini beni karalayarak geçirmeyi seçtiler.” dedi Paxton ve ayrıca Demokratları ve “liberal Cumhuriyetçileri” suçladı.

Paxton, Teksas Senatosu’ndan “adil bir karar” geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Başsavcı Paxton’a yöneltilen suçlamaların çoğu, gayrimenkul yatırımcısı Nate Paul ile olan ilişkisiyle ilgili. Paul’ün, Başsavcıdan geçmiş yıllarda Paxton’ın kampanyasına yaptığı bağışla ilgili bir FBI soruşturmasına müdahale etmesini istediği iddia edildi.

Paxton’ın da soruşturmaya Paul lehine müdahale etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

haber-ardanuc.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu