Haber

Ttb: Yetkililere, Bu Tür Saldırıları Engellemenin Birinci Elden Sorumlulukları Olduğunu Hatırlatıyoruz

Türk Tabipler Birliği (TTB), İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin, “Yetkililere, bu tür saldırıların yaşanmasını engellemenin birinci elden sorumlulukları olduğunu, korku ve terör atmosferini besleyen tutumlardan uzak durma ve sorumluları derhal ortaya çıkarma görevlerini hatırlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

TTB, İstiklal Caddesi’nde dün düzenlenen bombalı atağa ait bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul’da 13 Kasım 2022 günü yaşanan terör saldırısı, günahsız insanları, çocukları ortamızdan aldı. Yalnızca hayatını kaybedenlere yönelik olarak değil, insanca bir hayat sürmek isteyen hepimize karşı, yaşama karşı yapılan bu terör saldırısını en ağır formda lanetliyoruz. Siyasal kutuplaşmanın tırmandığı bu devirde dert uyandırıcı bir sürece hakikat tekrar sürükleniyoruz. Endişe ve terör ortamı besleniyor; yaşama karşı vefatın, aydınlığa karşı karanlığın sesi baskın hale geliyor.

Yetkililere, bu çeşit taarruzların yaşanmasını engellemenin birinci elden sorumlulukları olduğunu, endişe ve terör atmosferini besleyen tavırlardan uzak durma ve sorumluları derhal ortaya çıkarma misyonlarını hatırlatıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği olarak, ömürden ve yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu