Teknoloji

Vision Pro şifrenizi mi unuttunuz? O halde yola çıkmaya hazırlanın

3.499$’lık bir cihaz satın aldığınızda, ilk testinizde seçtiğiniz şifreyi sıfırlamanız gerekirse bunu kolayca kendinizin yapabileceğini düşünebilirsiniz. Sonuçta, şifreleri unutmak veya karıştırmak oldukça yaygındır ve şifreyi cihazın kendisinden veya bir bilgisayardan oldukça kolay bir şekilde sıfırlamak genellikle mümkündür.

Ancak Apple Vision Pro unvanı için durum böyle değil. Apple Vision Pro şifrenizi unuttuysanız ve sıfırlamanız gerekiyorsa, bunu yapmanın şu an için cihazınızı bir Apple Store’a götürmek veya firmaya göndermekten başka bir yolu yoktur.

Bu aslında çok kolay bir görevi gerçekleştirmek için gereksiz derecede karmaşık bir prosedür gibi görünüyor. Kullanıcıların, Apple Vision Pro’yu optik kimlik doğrulamayı kullanacak şekilde ayarlarken altı haneli bir parola ayarlaması gerekir. Dilerlerse şifre kullanmamaya karar verebilirler ancak bu durumda biyometrik giriş seçeneklerini kullanamayacaklardır.

Apple Vision Pro’nun lansmanından bu yana çok az zaman geçti. Bloomberg, Apple’ın takviye hattının zaten hazır olduğunu söylüyor Başlık şifrelerini unutma şikayetleri olan

Apple’ın destek temsilcileri şu anda müşterilere, Apple Vision Pro parolasını sıfırlamanın tek yolunun, aygıtlarını bir Apple çalışanının sıfırlayabileceği bir Apple Store’a götürmek veya başlığı AppleCare müşteri desteğine postalamak olduğunu söylüyor.

Basitçe söylemek gerekirse Apple, Vision Pro’ya 3.499 dolar ödeyen kişilerin kendi cihazlarında şifrelerini sıfırlamasına izin vermiyor. Bunun yerine şirket, cihazı şirkete geri getirmeye zorluyor ve onlar adına şifre sıfırlama işlemini gerçekleştiriyor. Bu, Apple’ın bir yazılım güncellemesiyle kolayca düzeltebileceği, gereksiz derecede karmaşık bir süreç gibi görünüyor, ancak güvenlik ve benzeri kaygılar nedeniyle bunu yapıp yapamayacağını henüz bilmiyoruz.

habersultanhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu