Haber

Altay Bayındır kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımda oynuyor?

Altay Bayındır Kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hangi takımda oynadığı ön plana çıkıyor. F.Bahçe’den Altay Bayındır Kendi renklerine bürünen Manchester United sürpriz bir karara imza attı. Altay Bayındır kimdir? Kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? Detaylar haberimizde…

ALTAY BAYINDIR KİMDİR?

Altay Bayındır, 14 Nisan 1998’de Bursa’da doğdu. Türk milli futbolcusudur. Süper Lig ekiplerinden F.Bahçe’de forma giyiyor. Altay, Süper Lig’deki ilk maçını 30 Kasım 2018’de Çaykur Rizespor ile 1-1 biten maçta oynadı. 8 Temmuz 2019’da F.Bahçe’yle 4 yıllık sözleşme imzaladı.

KULÜP KARİYERİ

Fenerbahce

10 Temmuz 2019’da 1.50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ankaragücü takımından F.Bahçe’ye transfer oldu.

F.Bahçe’nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel’in futbol kariyerine son vereceği yönündeki söylentilerin ortaya çıkması üzerine, F.Bahçe’de ilk kalecinin kim olacağı merak konusu oldu. Bu dönemde Fenerbahçe, özel bir hazırlık turnuvası olan Audi Cup’a katıldı. Harun Tekin, Bayern Münih’e karşı ilk maçta kaleyi korurken, Real Madrid’e karşı ikinci maçta Altay Bayındır da kaleyi korudu. Altay, bu maçta gösterdiği performansla 2019-2020 sezonunun ilk kalecisi olmayı garantiledi.

Altay, Süper Lig’deki ilk maçını 19 Ağustos 2019’da, ligin ilk haftasında oynanan Gazişehir Antep maçında F.Bahçe formasıyla oynadı ve gol yemedi.

30 Ekim 2021’de Konyaspor deplasmanında oynanan Süper Lig maçının 69. dakikasında Konyasporlu oyuncu Serdar Gürler ile çarpıştı ve omzundan sakatlandı. Bu sakatlığın ardından Altay golü Berke Özer’e devretti. Omuzda akromioklaviküler ayrılma[6]Gözaltına alınan Altay’ın 3 ay süreyle bölgeden uzak kalacağı tahmin edildi.

13 Mart 2022’de Alanyaspor ile oynanan lig maçında çok önemli kurtarışlar yapan Altay, 26. dakikada Diego Rossi’nin asistini yaptı. Maç F.Bahçe’nin 5-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Ulusal kariyer

Altay Türkiye, 2018 Toulon Turnuvası’na 20 Yaş Altı Milli Takımıyla katıldı. 2020 yılında Şenol Güneş tarafından A milli takıma çağrıldı.

lacinhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu