Haber

Tunç Soyer Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığına seçildi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı seçildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin haklarını ve imajını korumak için mücadele edeceğim” dedi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 45. Genel Kurulu’nda oybirliğiyle Kongre Bölgesel Meclis Başkanı seçilen Soyer, yaptığı konuşmanın ardından Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkış kapısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzmir’e dönüş. 2,5 yıl boyunca Bölgeler Meclisi Başkanlığı görevini yürütecek Soyer, “Çok gururluyum ve heyecanlıyım. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girdiğimiz ve dünya alevler içindeyken, Türkiye’nin bu kadar değerli olması çok kıymetli” dedi. Avrupa Konseyi’nde bu seviyede temsil ediliyor. Çünkü Bölgeler Meclisi yükselecek ve Türkiye’den 130 bin yerel yöneticinin temsil edildiği bir yapı. Bu yapının başkanlığını üstlenmek gerçekten büyük bir gurur. Büyük bir gurur, büyük bir mutluluk ama aynı zamanda dedikleri gibi coğrafya kaderdir, Avrupa’ya bu kadar yakın yaşamaya devam edeceğiz ama Avrupa Birliği’ne “Maalesef süreçlere dahil olmadığımız için, Biz sadece alınan kararları uyguluyoruz. Ama bu şekilde yasama süreçlerinde yer almamız ve ağırlığımızı oraya koymamız mümkün olacak. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile çok daha yakın ilişkiler kurmamız mümkün olacak. Bunun şehrimize ve ülkemize birçok fayda sağlayacağını ümit ediyorum.” Bunun için çok çalışacağız. En azından İzmir’in tanınırlığı ve bilinirliği açısından çok değerli bir sonuç üretti. Artık herkes İzmir’i konuşuyor. Şunu söyleyebilirim, “Herkes İzmir’i merak ediyor” dedi.

Biz de Türkiye’nin oradaki haklarını korumak için mücadele edeceğiz.”

Tebrik telefonları aldığını belirten Tunç Soyer, “Sosyal medyadan, gerek telefonla gerek mesaj yoluyla onlarca yüzlerce telefon aldığım doğrudur. Her biri ile gerçekten gurur duyuyorum. Sayın Tuğrul Türkeş aradı. Beni tebrik etti. Yani sonuçta bu, Türkiye’nin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek konumudur.” büyük koltuk. Artık sadece İzmir’i temsil etmiyorum. Onun için biz de orada Türkiye’nin imajını, orada Türkiye’nin haklarını, kanunlarını korumak için mücadele edeceğiz. En büyük mücadele alanının demokrasi ve barış olduğunu düşünüyorum. Türkiye büyük bir kaosun ortasında, yani her “Öte yandan çok zorlu bir savaş ve ateş döneminden geçiyoruz. Bunun bizi güçlendirecek ve güçlendirecek adımları atmamıza olanak sağlayacak bir koltuk olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde barışı ve demokrasiyi güçlendirin” dedi.

“Türkiye’nin tüm yerel yönetimleri ile Avrupa Konseyi arasında bir köprü kuracağız.”

Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir her zaman Türkiye’nin batıya açılan kapısı oldu. Bu pekişti. İzmir batıya daha da yakınlaşacak. Yani Türkiye ve Avrupa ile ilgili alınan kararları daha yakından takip etme imkanı bulacağız. Çok daha uygun. Açılan en son kaynaklar ve hibe kaynakları hakkında bilgi vereceğiz. Türkiye’deki yerel yönetimlerin Avrupa Konseyi’nde daha fazla yer bulmasını ve kendilerini daha fazla ifade edebilmelerini sağlayacağız. Kısacası 130 bin yerel yöneticinin temsil edildiği yapı olması nedeniyle Türkiye’nin tüm yerel yönetimleri ile Avrupa Konseyi arasında bir köprü kuracağız.” – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu