Haber

Bulgaristan’da hükümet kuramayan sosyalistler, görevi Cumhurbaşkanı Radev’e iade etti

Bulgaristan’da hükümet kuramayan sosyalistler, görevi Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e iade etti. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, 2 Nisan’da erken genel seçim yapılmasını istedi.

Bulgaristan’da Ekim ayında yapılan genel seçimlerin ardından hükümet kurma süreci başarısızlıkla sonuçlandı. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in nihayet hükümeti kurma görevini verdiği Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) de anlaşma sağlayamadı. SBP Lideri Korneliya Ninova, hükümeti kurma görevini üstlendikten 8 gün sonra boş dosyayı Cumhurbaşkanı’na teslim ederken, “Olağan bir kabine kurmak için çoğunluğu yakalayamadık. Bu nedenle üçüncü göreve dönüyorum” dedi. boş bir dosyayla.” Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise yaptığı açıklamada, “Bu sefer çoğunluk koalisyonu bulunamadı ve erken genel seçime gidiyoruz” dedi.

Üyelerinin çoğunluğu Türk olan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı, 2 Nisan’da erken genel seçim yapılmasını talep etti. Ramazan Bayramı ve Paskalya Bayramı’nın seçimlere katılımı etkileyeceğini kaydeden Karadayı, seçimler gereksizdi. Karadayı, olası yeni seçimlerden sonra parlamentodaki siyasi yapının değişmeyeceğini ve önceki 4 parlamentodan farklı olmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 48. Meclisin ne zaman feshedileceği ve yeni seçimlerin tarihini görüşmek üzere Merkez Seçim Kurulu ile istişarelerde bulunuyor. Bu sabah meclis kürsüsünde konuşan Merkez Seçim Kurulu Başkanı Kameliya Neykova, yeni seçimlerin en erken 2 Nisan’da yapılabileceğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı Rumen Radev 48. Parlamentoyu feshedecek, yeni bir teknokrat hükümeti atayacak ve yeni bir erken genel seçim tarihi belirleyecek. – SOFYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu