Haber

Ciğerlerine kaçan bezelye ameliyatla alındı

DENİZLİ’de daha önce KOAH teşhisi konulan ve tedavisine rağmen rahatsızlığı devam eden Timur Yurteri’nin (69) bulunduğu Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde akciğerinde bezelye tanesi olduğu belirlendi. Ameliyatla bezelyeleri alınan Yurteri sağlığına kavuştu.

Merkezefendi’de yaşayan emekli Timur Yurteri’ye daha önce Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) teşhisi konmuştu. Çeşitli hastanelerde tedavi görmesine rağmen iyileşmeyen Yurteri, son olarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği’ne başvurdu. Doç. Erhan Uğurlu’nun muayene ettiği Yurteri’nin hava yollarını görüntülemek için yapılan fiberoptik bronkoskopi işlemi sırasında beklenmedik bir manzarayla karşılaşıldı. Hastanın sağ akciğerinde hava yolunu tıkayan bezelye fark edildi. Yurteri’nin akciğerindeki bezelye ameliyatla çıkarıldı.

İşlemin başarılı geçtiğini söyleyen Doç. Erhan Uğurlu, “Aspirasyon adı verilen yabancı cisim aspirasyonu daha çok çocuklarda beklenmekle birlikte erişkinlerde de düşük oranda görülebilmektedir. bezelye, akciğerde öksürük, balgam, hırıltı, zatürree ve boğulma gibi şikayetlere neden oluyor.Aynı zamanda istenmeyen durumlara da yol açabiliyor.KOAH nedeniyle bronkoskopik hacim azaltıcı koil tedavisi uygulanan hasta, akciğerine kaçan bezelyeleri çıkardı. , işlemlerin ardından takiplerinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Kontrollere gelmesi için hastayı taburcu ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu