Haber

Fransız basınından ‘seçim’ analizi: Genç seçmen Erdoğan’a sırtını döndü

Fransa merkezli uluslararası haber ajansı AFP, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Türkiye’deki genç seçmenlerle konuştu. “İlk kez oy verenler Erdoğan’a sırtını dönüyor” başlıklı haber ve “Anketler Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyimser olmak için nedenleri olduğunu gösteriyor” manşeti.

‘HER GÜN SİYASET DÜŞÜNMEKTEN YORULDUM’

“Her gün kalkıp siyaset düşünmekten yoruldum” diyen bir öğrenci, “Cumhurbaşkanı Erdoğan gidince gençler sınavlarına odaklanıp özgürce konuşabilecek” dedi. Yaklaşık 5 milyon seçmenin ilk kez oy kullanacağının hatırlatıldığı analizde, “69 yaşındaki Erdoğan’ın baş rakibi, 74 yaşındaki eski memur Kemal Kılıçdaroğlu, Ferli gibi öğrencilere güveniyor.”

Raporda, “Türkiye’de emeklilik yaşının üzerinde olan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, cep telefonu ve bedava internet paketlerindeki vergiyi kaldırma vaadiyle Z kuşağı seçmenini baştan çıkarmaya çalışıyor” denildi.

‘ERDOĞAN’IN OYU DÜŞÜK’

KONDA Araştırma’dan Erman Bakırcı, “Gençlerde Erdoğan’ın oyu daha düşük” diyerek, şöyle devam etti: “İlk kez oy kullanacak seçmenler, ortalama seçmene göre daha modern ve daha az dindar. Yarısından fazlası değil. yaşadıkları hayattan memnunlar.”

‘ERDOĞAN HAYALLERİMDEKİ EN BÜYÜK ENGEL’

Kasımpaşa’da yaşayan 19 yaşındaki Gökhan Çelik, “Erdoğan gitmeli. Bütün komşularım ona oy verecek, ben değil” dedi. 21 yaşındaki tekstil işçisi Fırat Yurdayigit, Erdoğan’ın “insanlarla ilgilenmek” yerine İstanbul’a üçüncü bir havalimanı inşa etmekle meşgul olduğunu söyledi. Eyüp’te yaşayan 20 yaşındaki Sevgi, “Hayallerimin önündeki en büyük engel Erdoğan” dedi. (DIŞ HABERLER)

haberhasanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu