Haber

Tunç Soyer İzmir Toplantısında: ‘Hak, Hukuk, Adalet’

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Millet İttifakı İzmir Toplantısında; “Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yakaladığımız bu yerel başarıyı ülkemizin her köşesine yaymanın zamanı gelmiştir. Sayın Genel Başkanımız, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olarak sizlerin liderliğinde bunu mutlaka başaracağız. Bunları nakşedeceğiz. Bütün ülkenin toprağında, havasında, suyunda ve ruhunda üç kelime: hak, hukuk, adalet” dedi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakını oluşturan altı siyasi partinin Genel Başkanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla bugün İzmir’de miting düzenledi.

İzmir mitinginin açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Soyer dedi ki:

“İŞSİZİN İŞ BULMASI BİZİM SONUÇUMUZ, İŞÇİNİN HAKLARINI TAM OLARAK ALMASI…”

“Bugün gelincik tarlasına dönüşen bu meydanda yeşeren tohumlar, bütün Anadolu’yu, Trakya’yı, ülkemiz topraklarının karış karışını saracak. Cumhuriyet tarihi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir sizi geleceğin Cumhurbaşkanı yapmaya kararlı Türkiye’ye çok yakışıyorsunuz.Bu seçimle asırlık Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak.Bu seçimde geleceğiz. üç büyük eşiği aynı anda geçiyoruz.Birincisi refah,ikincisi adalet,üçüncüsü özgürlüklerimiz.Dört yıldır çok çalıştık,bürokratik sıkıntılara ve ekonomik krize rağmen çok büyük yatırımlar yapıyoruz,metrolar yapıyoruz, tüneller viyadükler Pandemi deprem ekonomik kriz demiyoruz dağdaki çobanın ekmeğini üniversitelimizin açlığını da düşünüyoruz… İşsizlere iş bulması da bizim derdimiz personel haklarını sonuna kadar almak…

“BÜTÜN ÜLKENİN HER TOPRAĞINI, HAVASINI, SUYUNU VE RUHUNU BU ÜÇ KELİMEYLE İŞLEYECEĞİZ: HAK, HUKUK, ADALET”

Şimdi Genel Önderimiz Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel olarak yakaladığımız bu başarıyı ülkemizin her köşesine yayma zamanı. Sayın Başkan 85 milyonun Cumhurbaşkanı olarak sizlerin liderliğinde bunu mutlaka başaracağız. 14 Mayıs’ta ülkemizi her zaman adalet olmadan kalkınma olmaz diyen saf siyasete teslim edeceğiz. Geleceği hep birlikte inşa edeceğiz, hiçbir çocuk aç yatmayacak. Çalışanlar ölmeyecek, hiç kimse şu ya da bu nedenle eğitim ve sağlık hakkından yoksun bırakılmayacak. Şu üç kelimeyi tüm ülkenin toprağına, havasına, suyuna ve ruhuna işleyeceğiz: hak, hukuk, adalet.

“14 MAYIS’TAN SONRA UMUTLAR VE HAYALLERLE BİRLİKTE BİR TOPLUM KURACAĞIZ”

Kıymetli İzmirliler, dünyanın en bereketli topraklarında hak etmediğiniz bu yoksulluğa son vereceğiz. Çünkü o gün hırsızların sistemi yıkılacaktır. Bu ülkenin kaynaklarını hak sahiplerine, yani millete iade edeceğiz. 14 Mayıs’tan sonra umutları ve hayalleri olan bir toplumu birlikte inşa edeceğiz. Aramızda sadece hırsızlar ve hırsızlarla kırmızı bir çizgi olacak. 14 Mayıs ortak geleceğimizin adını koyacağımız bir seçim olacaktır. Bu seçimde refah ve yoksulluk arasında bir seçim yapacağız. 14 Mayıs’ta sadece güçlünün haklı olduğu bir düzenden vazgeçeceğiz; Halkın gücünü kuracağız. 14 Mayıs’ta tek adam rejimini geride bırakıp demokrasiyi seçeceğiz. 14 Mayıs, Cumhuriyet’in demokrasi, adalet, refah ve özgürlüklerle taçlandırıldığı gün olarak tarihe geçecektir. O gün, yaşam hakkının her şeyin üzerinde olduğu özgür bir Türkiye’yi kuracağız. O gün içimizdeki Börklüce Mustafalar, o gün Yörük Ali Efes, o gün Yunuslar, Nene Hatunlar, Hasan Tahsinler, o gün içimizdeki Mustafa Kemaller yeniden ayağa kalkacaktır. O gün gülümsemeyi unutan, cümbüşü, neşesi, hayalleri ve umutları çalınan 2023 kuşağının gençleri büyük dönüşümün lokomotifi olacak.

“14 MAYIS KURTULUŞ VE KURULUŞ GÜNÜDÜR”

Değerli İzmirliler, 14 Mayıs yine kurtuluş ve kuruluş günüdür. O gün Anadolu kadınına ve cepheye yalınayak cephane taşıyan kahraman askerlerimize duyduğumuz vefanın günüdür. Çocuklarımıza ve torunlarımıza aydınlık bir gelecek sunmanın mutluluğunu yaşayacağımız bir gündür. 14 Mayıs, tıpkı bir asır önceki gibi, zalimlerin değil; Mazlumların zaferi olarak tarihe geçecektir.

“BU ÜLKEDE ŞEYLER DEĞİŞECEK, HER ŞEY DEĞİŞECEK”

Sevgili İzmirliler, çok yakında kimsenin başını eğmediği bir ülkede yaşamaya başlayacağız. Yeni asrın seçiminde yeni bir Kemal’i tanıtacağız. Bunu hep birlikte yapacağız kardeşlerim, gözler konuşmuyorsa, sözler konuşmuyorsa bu seçimi biz kazanacağız. Bu ülkede bir şeyler değişecek, her şey değişecek.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu