Haber

Kepler Uzay Teleskobu Emekli Olsa da Çalışmaya Devam Ediyor

Bilim dünyasının kafası karıştı! Kepler uzay teleskobu kullanımdan kaldırılmış olsa da çalışmaya devam ediyor. Gökbilimciler, NASA’nın artık kullanımdan kaldırılan Kepler Uzay Teleskobu’ndan derlenen verileri inceledi. Bilim dünyasını hayrete düşürecek bir gelişmeye imza attılar. Bilim adamlarının Kepler-385 adını verdiği yeni bir gezegen sisteminin varlığını keşfettiler. Detaylar burada…

Kepler Uzay Teleskobu kullanımdan kaldırılmış olmasına rağmen keşif yapmaya devam ediyor!

Kepler bilim dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. Görev süresi ne kadar dolsa da çalışmaya devam eder. Gökbilimciler verilerini incelerken yepyeni bir keşifte bulundular. Sıcak gezegenlerden oluşan yedi gezegenli bir sistemin varlığını keşfettiler.

Bu gezegenler Dünya’dan büyük ancak Neptün’den küçüktür. Bu keşif, altıdan fazla onaylanmış gezegen veya gezegen adayına sahip olduğunu keşfettiğimiz birkaç gezegen sisteminden birine işaret ediyor.

NASA’nın güneş sondası Parker Solar Probe yeni bir rekor kırdı!

Kepler-385’in keşfi oldukça heyecan verici. Bu yeni keşif sayesinde NASA’nın artık kullanımdan kaldırılan Kepler uzay teleskopu, uzay dünyası için bir umut ışığı haline geldi. Bu keşif aslında bir kapıyı açtı. Geriye dönüp bakıldığında eski verilerin yeni keşifleri ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti.

Yeni keşfedilen Kepler-385’in merkezinde Güneş’ten %10 daha büyük ve %5 daha sıcak olan Güneş benzeri bir yıldız bulunuyor. Kepler-385 sistemindeki her iki iç gezegen de Dünya’dan daha büyüktür. Bilim insanları bunların her ikisinin de kaya olduğunu belirledi.

NASA, her iki iç gezegenin de kalın atmosferlerle örtülü olmasının beklendiğini söylüyor. Kepler-385’te bulunan gezegenlerin özelliklerini belirleme yeteneği, aslında kullanımdan kaldırılan teleskopun kalitesinin bir kanıtıdır. Bu sistemin keşfi, Kepler’in son kataloglarının ürettiği doğru bilgiler sayesinde mümkün oldu.

Kepler-385’in keşfi aynı zamanda bir yıldızın etrafında dönen ikiden fazla gezegen olduğunda, gezegenlerin kendi güneş sistemimize benzer şekilde daha dairesel yörüngelere sahip olma eğiliminde olduklarını da ortaya çıkardı. Aslında Kepler’in birincil gözlemleri 2013’te sona erdi. NASA, K2 olarak bilinen ve 2018’de sona eren genişletilmiş bir görevle evreni incelemeye devam etti. Artık Kepler’in topladığı bilgiler dünyamız hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu