Teknoloji

İstediğinizi Yazarak Fotoğraf Düzenleyebileceğiniz, Video Oluşturabileceğiniz Yapay Zeka Özellikleri Instagram’a Geliyor

Sosyal medya devi Meta geçtiğimiz günlerde yapay zeka odaklı Özelliklere odaklanıldı. Hatta birkaç hafta önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Instagram’a yapay zeka tabanlı bir chat bot özelliğinin ekleneceğini duyurmuştuk. transfer etmiştik . Meta şimdi tekrar bir gelişme örneğibizden önce.

Şirket bu kez görüntülere odaklanan bir yapay zeka modeli geliştirdi. devekuşu Instagram için iki yeni özellik hazırladı. Bu yeni özellikler kullanıcıların içerik oluşturma yeteneklerini artıracak. Çünkü artık hem manzara düzenleme süreci hem de görüntü üretim süreci yapay zekaya bağlı. emanet edilecek . Gelin hep birlikte Instagram’ın yeni özelliklerine daha yakından bakalım.

Bir metin yazarak görselde değişiklik yapabileceksiniz.

Instagram’ın ” Emu Düzenle “” adlı ilk yeni özelliği, metin içeren bir manzara üzerinde değişiklik yapmanıza olanak tanıyacak. Üstelik bu süreçte peyzajın değiştirilecek kısmının manuel olarak seçilmesine de gerek kalmayacak. Meta’nın yapay zeka modeli, yazılı metinden tam olarak ne istendiğini anlıyor ve buna göre uyum sağlıyor. Değişiklikler yapacak . Böylece düzenleme konusunda bilgisi olmayan kullanıcılar hayal ettikleri görüntüyü üretebilecekler.

Yukarıda paylaştığımız örnek nasıl çalışacak bunu daha net ortaya koyuyor. Görseldeki köpek, üzerine yazılan ilk yazıyla birlikte üzerinde dizüstü bilgisayar bulunan bir sıraya dönüşüyor. Daha sonra arka planda değişiklikler yapılır. Emu Edit’in önemli noktası her düzenlemeyi düzenleyebilmenizdir adım adım yapmakİzin verdiği gerçeği.

Tek bir metinden otomatik olarak video oluşturulacak

Instagram’a eklenecek ikinci özellik ise ” devekuşu Video” adı veriliyor. Bu yeni özellik, kullanıcı tarafından hazırlanan bir metni görsele dönüştürecek. Emu Image için paylaşılan örnekler, metinlerden üretilen görsellerin gerçekçi olmayanÖyle olduğunu düşündürüyor ama elde edilen sonuçlar ilk aşama için oldukça yeterli.

Ne Mark Zuckerberg ne de Instagram geliştiricilerinin Emu tabanlı özelliklerin platforma ne zaman ekleneceğine dair herhangi bir bilgisi yok. açıklamada bulunamadılar . Ancak er ya da geç yayınlanacak yeni özellikler en azından bazı kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır. Sonuçta Adobe ve Google gibi üçüncü partiler Emu tabanlı özelliklere benzer teknolojiler sunuyor. Instagram bunu dahili olarak yaparak üçüncü taraf uygulamalara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. ortadan kaldıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu